2×5 måter å bruke noen millioner på i Eliteserien

Det er nå så mye penger i Norsk fotball at det til tider ser ut som enkelte fotballedere har mistet evnen til klarsyn og rasjonell tankegang. Spillerlønningene øker, man bruke masse penger på middelmådige spillere som på sine beste dager kan holde unggutta på benken, og man sparker trenere over en lav sko. Dette skjer samtidig som norsk spillereksport er nær ikke-eksisterende, landslaget er ganske middelmådig, flere klubber sliter med økonomien og gjennomtrekken på ledersiden er enorm.

  1. Sitt på kontoret, se gjennom noen videoer tilsendt fra en som utgir seg for å være agent, plukk ut en spiller eller to – gjerne helt ukjente og fra et fjernt og spennende land. Kjøp spilleren.
  2. Kjøp en gammel benkeslitende utenlandsproff med hjemlengsel.
  3. Ansett Tom Nordlie. Spark Tom Nordlie. Vurder å ansette Nordmark. Spark ham i tilfelle kort tid etterpå. Dette vil koste deg en del millioner, og du er sannsynligvis nødt til å sparke noen i styret også (deg selv?), og gi de en skikkelig sluttpakke.
  4. Gi pengene til Rune Hauge like godt først som sist.
  5. Bruk pengene på julebord, råflotte fester og et stort akvarie, samt fine biler til alle med tilknytning til laget ditt (the Ridsdale way).

Eller…

  1. Bruk pengene på ungdomsavdelingen. Ansett gode trenere og gi unge spillere tillit tidlig.
  2. Hvis du anser det for sannsynlig at du vil kjøpe spillere den nærmeste tiden – ansett en speider eller to.
  3. Bruk penger på treningsfasiliteter og medisinsk støtteapparat.
  4. Ansett ledere for det sportslige, leder for marked og leder for økonomisk styring med langsiktig perspektiv.
  5. Engasjer klubben og spillere i nærmiljøarbeid – Fotballklubben kan være en hjørnesten i nærmiljøet, og dette skaper dessuten trofaste fans og positiv omtale.