Intellektuelle Åge Hareide

Åge Hareide gikk ut på en av sine pressetreff her om dagen og kritiserte bloggere, nettskribenter, nettet generelt(!) og pressen. Han var både bekymret over at han fikk så mye dekning på sine ymse utspill, men han var også bekymret for nivået på det som ble skrevet. Det han kritiserer spesielt er sjikane og uriktige opplysninger som blir spredd på nettet. Hvorfor leser han dette? Hvorfor bryr han seg?

For alle som har sittet i nærheten av Åge Hareide under en landskamp er det også artig å merke seg at han helst vil ha seg frabedt spontane og usaklige utbrudd av dette slaget. Han selv er jo værre enn Steffen Iversen i å klage på dommeren, og han blir tilsynelatende så til de grader revet med i emosjonelle utbrudd, svært mye ufin munnbruk som neppe egner seg på nettet, og en hel del usakligheter, at man av og til skulle tro han ikke var i stand til å ta rasjonelle valg fra sidelinjen.

Angrep på den tradisjonelle pressen kan ha noe for seg i og med at han får pressedekning på laget, på seg selv og av og til kan det hende man kan korrigere pressen. I de fleste tilfeller blir det bare litt ekstra støy. Når han i tillegg angriper bloggere lurer jeg på hvor han vil. Han burde vel heller rose de som skriver fornuftige kommentarer og som bidrar til fotballdiskusjonen? I stedet gir han all oppmerksomhet til 14-iser som kaller Gamst Pedersen teit eller arrogant på et useriøst nettsted. Jeg lurer jo litt på hvilke aviser Hareide leser? Leser han alle kommentarene på saker på db.no? Chatter han på blink?

Jeg er enig med Esten O. Sæther i Dagbladet som mener den norske sportsjournalistikken er grunnleggende svak – da kan man ikke kritisere forsøk på å gjøre dekningen litt mer spennende. Vi på http://www.fotballblogg.no ønsker å bidra til en slik diskurs – hvis da ikke Hareide når frem med sensurønskene sine.