Starte på nytt, nå…

Før sesongen tippet jeg tippeligatabellen. Jeg hadde Start på en solid tredjeplass, og mange vil kanskje mene jeg bommet relativt grovt der. Det blir straks mer interessant hvis man ser på hva jeg skrev under:
(..)Et alternativt scenario er selvsagt at de taper de første kampene, Tom Nordlie avslutter sin Start-karriere som han har gjort i Enga og Sandefjord og Hæstad/Strømstad blir solgt til sommeren. Da blir det plutselig en helt annen sesong.

En annen sesong har det blitt, og sannelig min IK Start-bøttehatt dro ikke Nordlie en Nordlie også. Med rykter, feilaktige ifølge ham selv, om at ‘stoffer Hæstad er på vei bort er jeg i ferd med å bli en bedre spåmann enn jeg helst vil være.
Trenerskiftet kan være et steg i riktig retning. Da det, som dere kanskje har gjettet, er i den retningen jeg helst vil det skal gå fokuserer jeg på det:
– Bjørnebye er den n-te treneren fra Drillo-generasjonen, og langt de fleste av hans forgjengere har hatt suksess som klubbtrenere. Henning Berg, Kjetil Rekdal, Mons Ivar Mjelde, Synnøve Solbakken, alle har gjort en fin figur som trener. Bjørnebye er av samme type ull, og vil ha samme type suksess.
– Jeg har tidligere oiet meg over Nordlies tilbakeholdenhet med å bruke de mange lovende unggutta. På TV-Norge-sporten i kveld snakket Bård Wiggen om at Start i Nordlie-perioden hadde «glemt» en hel generasjon unggutter, og at det skulle bedre seg nå.
– Trenerskifter har ofte en kortsiktig positiv effekt for gode fotballag som har kjørt seg fast i et tungt spor. Stig-Inge kommer med nye tanker, og det fører til at Start får en god begynnelse på høstsesongen, redder plassen med god margin, vinner køppen, og slår Anderlecht i kvartfinalen i UEFA-cupen.

Garantert!

PS: On the flip-side:
– Start har ikke hatt en god høstsesong på mange (les: fem pluss) år.
– De gode Drillo-treneremnene er tatt allerede. Frode Olsen, Frode Grodås… Vi er på vei i gal retning
– Bård Wiggens løsning på å være dårlig i fotball, er å slutte å løpe, og begynne å spille volleyball…