Hvem blir den nye Diouf?

Etter et stort mesterskap pleier Liverpool og andre klubber å knuse sparegrisen sin og satse alt på afrikansk fotballbingo. Med få unntak ender det med benken i Bolton, og deretter billigsalg til en søreuropeisk bakgårdsklubb. Hvem blir årets storkjøp? Hvem har spilt over evne i mesterskapet, og har lengst vei til ned til vant middelmådighet?
Have your say! 🙂

For relativt ukjente fotballspillere er VM en unik arena å vise seg frem på. Europeiske klubber kjenner egne spillere godt, mens de som spiller for de mer eksotiske innslagene i VM kan lett flerdoble markedsverdien sin i løpet av et mesterskap.
For å følge tradisjonen er det hovedsaklig de afrikanske overraskelseslagene som skal fylle europeiske benker i årene fremover. Årets VMs to beste lag i det katagorien var Elfenbenskysten og Ghana. Jeg tar en titt:
Ghana stiller med blant andre Asamoha Gyan (Modena), Stephen Appiah (Fenerbache. Ryktes på vei til Asnal 7 mill £) og Sulley Montera (Udinese).
Det blir nok også budkamp kamp om blant andre disse (elfen)benene: Didier Zokora (St. Etienne, På vei til Tottenham for 7,5 m £), Yaya Toure (Olympiakos, ifølge Sollied en litt uferdig spillertype med masse potensial. Perfekt for Liverpoolbenken med andre ord..) og Kader Keita ( Lille).

Alle disse spiller i relativt små europeiske klubber, og er klare for nye, større (for store) utfordringer i andre ligaer. Hvem holder mål, og hvem faller igjennom?
Afrikanske spillere har ikke monopol på å floppe. Klarer for eksempel Phillip Lahm å følge opp VM-susessen? Hvilke andre spillere fortjener å bli nevnt i denne sammenhengen?