Scenario

Fordi jeg er litt konspiratorisk, samtidig som jeg gjerne planlegger for worst case, kommer her en ganske usannsynlig scenario for fotballen i år eller neste år, selvfølgelig basert på en sann historie.

I dag kommer mer og mer av inntektene fra sponsing og salg av rettigheter. La oss si at Cupen blir hetende Sas Braathens-Cupen. Sas Braathen går konk i den formen vi kjenner det. Cupen vinnes av Odd, samme året som de rykker ned. Heldigvis tror ikke Odd at de går konk, for de vinner også en million som de skal få av… sponsoren. Dette er kanhende litt usannsynlig?

I England het Cupen inntil nylig LDV Vans Trophy. Nå er LDV Vans solgt. De nye eierene har ikke lyst på Cupen. I finalen på søndag vant Swansea over Carlisle med 2-1. De fikk ikke utbetalt 50000 pund, men måtte betale sine egne spillere bonus for seieren. De vant forøvrig ikke LDV Vans Trophy, men the Football League Trophy.

La oss si at TV2 zebra går konk? Eller de nekter å betale fordi spillerene streiker fordi de ikke lenger noen mulighet for å få yrkeskadeforsikring. Hva skjer med klubbene da? I 2002 gikk ITV Digital dukken og tok med seg en rekke engelske klubber med i fallet. Vil det samme kunne skje i Norge?