Korrupsjonsanklager i Premier Leage

Harry Redknapp er den største fisken som er fanget, men også flere andre betydningsfulle menn i engelsk fotball er arrestert. Redknapp skal ha mottatt en bung for overgangen til Amdy Faye (landslagsmann for Senegal) som kom til Pompey i 2003. Faye er i dag på utlån fra Charlton til Rangers. Agenten som står bak handlen er Monacobaserte Willie McKay. Han er også arrestert, sammen med de daværende eier i Pompey Milan Mandaric og direktør i Pompey Peter Storrie. Mandaric er i dag i Leicester, og er mistenkt for hvitvasking av penger, mens de andre er tatt inn til avhør og mistenkes for skattesnusk.

Tidligere i år ble Pascal Chimbonda, også han med McKay som agent, arrestert og forhørt rundt overgangene hans. Han ble også mistenkt for skatteunndragelser, men er ute mot kausjon frem til januar. Redknapp har tidligere vært i søkelyset for å være bestikkelig. I BBC-dokumentaren fra i fjor ble Redknapp utpekt, gjennom intervju med skjult kamera, som ganske så korrupt. Dette var starten på en lang rekke saker hvor mange er beskylt, men ingen dømt foreløpig.

McKay på sin side har eller er agent for fire av dagens Pompeyspillere (Djimi Traoré, Benjani, Papa Bouba Diop og Sylvain Distin) i tillegg til Faye og Aliou Cissé som også har eller har hatt McKay som agent.

Det er med andre ord «the usual suspects» som er arrestert denne gangen, men lite tyder på at de blir dømt. Lord Stevens granskning av overganger tidligere i år konkluderte med at det ikke holdt som bevis, men overgangen til Faye var med på listen hans over «mistenkelige» overganger. Det er denne listen politiet nå har jobbet videre med, og de mener nå å ha bevis som tilsvarer at de kan arrestere dem. Vi får se hva det fører til, men erfaringen tilsier at fotballfamilien beskytter sine egne, så da blir det vanskelig å få tak i bevis. I tillegg går pengene gjerne over landegrenser og til skatteparadis som også gjør det vanskelig.

Jeg syntes det er fint at FA tar affære, men har vel ikke all verdens håp om at de oppnår noe annet enn at Harry Redknapp neppe blir engelsk landslagssjef. De fem arresterte er ute mot kausjon frem til Februar.