Sent men godt fra NFF

NFF går inn for å straffe FC Lyn Oslo (sic!) og Rune Hauge i Mikel-saken. De får 150 000 kroner i bot hver. Dette er riktignok en sen avgjørelse, men det er en god en! Ski og fotballklubben Lyn har, som de også påpeker, innrømmet skyld etter at saken kom opp. De syntes også det er en sen behandling – noe de også har rett til, men når de derfor slutter at 150 000 er for mye penger slutter resonementet deres å henge på greip. De tjente rundt 40 millioner på Mikelsaken (+ målene han scoret) – men syntes 150 000 er for mye?

NFF ville i fjor ikke gå etter Rune Hauge for brudd på reglene i forbindelse med overgangen til Gamsten til Blackburn, og de straffet han heller ikke med evig forbannelse etter saken med Alfi (fra Bryne), salg av fotballrettigheter eller etter at han mistet FIFA-lisensen sin i Faxe-Jensen og Lydersen-saken. Jeg har tidligere skrevet om hvordan fotballmiljøet i Norge tilsynelatende beskytter Hauge. Endelig straffer nå NFF Rune Hauge for disse åpenbare tilfellene av triksing og miksing. Nå håper jeg også de ikke vil samarbeide med ham i fremtiden.

I oppfølgingen av Mikel-saken har også FFK tatt til vettet og ansatt en ny daglig ledelse, og velger å ha Morgan Andersen i en annen jobb når han kommer tilbake fra sykemeldingen hans.

NFF har vært aktive i dag, og Per Ravn Omdahl var også ute å advarte mot agenters evne til å tenke kun på seg selv, og at de på grunn av de nye reglene om antall spillere fra egne rekker nå har et nytt marked for spillere ned til 15-16-årsalderen. Jim Solbakken og hans Solution bør føle seg truffet. De solgte Nordtveit til Arsenal for 20 mill, og når forsøker de å få U15-landslagsmann Joshua King fra VIF til ManU. Det er sikkert kun til hans eget beste (de har ikke lov å være «agent» for ham før han blir 16, så nå er de bare «rådgivere»). Yeah right! Jeg støtter Ravn Omdahl! Det kan ikke være bra for norsk fotball hvis vi sender ut alle talentene våre. NFF bør kanskje komme opp med noen krav om lokale spillere selv også?