16 lag i Eliteserien

Vi har tidligere argumentert her på siden for en omlegging av 2 divisjon ved neste fotballting. Nå tar mange i fotballmiljøet til orde for å utvide eliteserien til 16 lag. Dette kan sikkert være en god ide, siden vi nå har klubber som satser stort også i første divisjon.

Det er normalt kun de forslagene som fotballforbundet foreslår som blir vedtatt på fotballtinget. Den viktigste jobben for å få ting inn der starter nå. Jeg tror det uansett blir 16 lag, så da kan vi argumentere for hvordan vi mener opprykk og nedrykk skal fungere. Jeg tror en playoff-sak kan være morsom, men det spørs hvor fair det blir å spille dette i November? Hvis det skal spilles, som i England semi-finale hjemme og borte, pluss en sluttspillfinale blir det langt ut i November før det er avgjort. Kunstgress blir reglen heller enn unntaket, og det kan sikkert gjøre det litt mer fair.

Andre ting jeg syntes vi kan forsøke er et hvitt fair-play kort som gir 5 minutter eller 10 minutter på benken for bortsparking av ball, skriking på dommeren og annet tull som i dag av og til gir gult kort og av og til ikke.

Vurdering av videobevis og bruk av video i dømming vil sikkert også bli diskutert i tiden frem mot fotballtinget i 2008.