Reservelagsserie fra 2009?

Flere tar nå til orde for en egen reservelagsserie fra 2009. Som tidligere nevnt ønsker man å utvide eliteserien til 16 lag, og samtidig bør man etablere en egen serie for reservelagene til lagene i adeccoligaen og eliteserien. I dag holder de fleste til i 2 divisjon, og da blir det ikke så mye plass til de andre lagene. Divisjonsforeningen for lagene i de lavere divisjoner krever i en pressemelding nå handling. Jeg mener de har gode argumenter:

  • Kvaliteten på 2-lagene som stiller til kamp varierer voldsomt.
  • Kampene må spilles andre dager enn i helgen, for da spiller elitelagene. Dette fører til mindre folk og interesse.
  • Det er nå penger til å finansiere en reservelagsserie.
  • En sannsynlig utvidelse av Eliteserien vil utvide antall 2-lag ytterligere.

Bergen tidendes kommentar fra tidligere i år illusterer godt problematikken.

Jeg foreslår følgende løsning: Det opprettes en egen reservelagsserie for lagene fra 1-divisjon og Eliteserien. Denne eksisterer med opprykk og nedrykk som vanlig (men man kan ikke rykke ned fra reserveserie 2), uavhengig av opprykk og nedrykk i eliten. Med dette vil de som har gode reservelag møte bedre motstand enn de som ikke satser på 2-lag. Eventuelle 3-lag får ikke lov å spille høyere enn 4 divisjon.

2009-divisjonen vil med dette bli veldig rar, med svært mange lag som rykker opp til 2 og 3 divisjon (og nedover) og nesten ingen som rykker ned fra Eliteserien (ett lag ned, to til kvalik som igjen møter nr 3 og 4 fra 1-divisjon?) Slik får det heller bli.