Dommere, NFFs sanksjonsutvalg og Media

Etter et par serierunder har det vært mye krangling på dommeravgjørelser, og NFFs sanksjonsutvalg og andre utvalg var i vinden allerede før seriestart. Media trykker alle som er sinte på dommeren til sitt bryst, og lager drama av det. Det er hyggelig å finne noen å skylde på når man taper eller gjør idiotiske ting (Kippe), men er det dette som er det viktigste å rapportere fra etter en kamp? Spill, sjanser, prestasjoner og mål er det vi vil se – ikke Davy og Eriksen diskutere hva det betyr at Keiko er sint?

Noen av de mest tåplige utsagnene har sportsjournalisten(?) Stavrum i Aftenposten kommet med. Etter at Furuseth Olsen forsøkte seg med litt «mind games» før Stabæk – Brann og sa at Martin Andresen kan gjøre hva han vil på banen uten å få kort, hev Stavrum seg på. Martin Andresen, Doffen og Keiko ble pekt ut som de som slapp billig unna. Stavrum vil med andre ord ha flere gule kort for fair taklinger og etterbehandling av alle kamper med utestenging av trenere som sier det de mener? Er ikke det beste at NFF sanksjonsutvalg gis så lite som mulig å gjøre, og at normalt og tøft duellspill tillates?

NFFs sanksjonsutvalg gir gjerne bøter og utestengelser i etterkant, med stor iver, og liten forutsigbarhet. Henning Berg har sluttet å si hva han mener om dommeren (skal man tro det han ikke sier er det en konspirasjon ute å går mot Henning Berg spesielt og FC Lyn Oslo(!) generelt), fordi han da vil havne på tribunen. Men hvor går egentlig grensen for hva som gir 1,2 eller 3 kampers karantene? Eller kanskje en bot. Inge Andre Olsens håndbevegelser mot klanen var verdt 5000 i bot, mens Bødøs Anette Sandanger Nybø må stå over 3 toppseriekamper etter en (etter rapportene) streng utvisning i en treningskamp.

Ny serierunde i dag, og selv om jeg ikke tror noe på det håper jeg det blir uten alt for mye hausing av nesten-komflikter. TV2 lager etter min mening for mye såpeopera og for lite fotballdekning. Det vil utvilsomt være mulig å diskutere dommeravgjørelser og taklinger etter en kamp, men hvis alle spiller til fløyta går og dommeren har en målsetning om å avslutte kampen med 22 spillere på banen burde det være nok. I tillegg håper jeg vi ikke får rådsmøter i NFF i etterkant for å se om det er noen som kan gis en bot eller en utestengelse i etterkant.