Eliteserien på TV2 i 2007

Det er en uke til sesongstart i Eliteserien, og vi er som vanlig interessert i hvilke kamper vi kan se på TV, og om vi må betale for det. TV2 har lagt litt om på opplegget fra i fjor, men bortsett fra TV2-sports inntreden, og innføring av lørdagskamper klokken 19 er det lite nytt. Hvis du ikke følte behov for å betale for å se eliteseriefotball i fjor har du sannsynligvis ikke behov i år heller. TV2 vil ha hovedkamp søndag klokken 20, og TV2 Zebra vil vise kamp søndag klokken 18 og mandag klokken 19. Kampen på lørdag vil gå på betal-TV, sammen med alle de andre kampene som spilles søndag klokken 18.

Det at man velger å dra ut en serierunde over fire tidspunkt og tre dager gjør det mulig å se veldig mye fotball, men kanskje også ta vekk noe av trøkket rundt Kampdagen, Fotballdagen, tidspunktet du uansett kan forsøke å holde fri for familiemiddager og besøk venner som ikke er fotballinteressert. Alternativet er naturligvis å kun ha venner som er fotballinteressert, men for mange virker dette som et dårlig alternativ. Nå må man prioritere noen tidspunkt for fotball, og rydde tidspunktet som er aktuelt. Når spiller ditt favorittlag? Hvis du vil på bortekamp kan du heller ikke bestille billige flybilletter til Tromsø nå – du må vente til TV2, Telenor/Canal + og eventuelt NFF, i den grad de får være med å bestemme, har satt opp tv-programmet.

Programmet som er satt opp for de første fire rundene følger i stor grad mønsteret fra i fjor. RBK og Brann blir vist hver runde, og gjerne i hovedkampen. VIF, Lillestrøm og Viking er de neste som prioriteres. For de som husker hva vi tidligere har skrevet om tv-avtaler vet at av de årlige 333 millionene går 33 til Rune Hauge, 100 til NFF, 100 til flat fordeling, ca 40 er pretasjonsrettet (plassering), og 60 millioner fordeles etter hvor mye man er på TV. Det gjelder å holde seg inne med de som setter opp tv-kampene med andre ord. Holder det med wienerbrød og cola til Davy, eller kake fra Pascal? Kan man betale barnevakt for Roger Solheim slik at han slipper å ta med barna på kontoret* Kan man kanskje gi noen VIP-billetter til fotballvenner og familie? Kanskje i forbindelse med et studiobesøk? Jeg mener dette danner grunnlag for hverdagskorrupsjon og kameraderi internt i den lille norske fotballfamilien, og det er ingen tjent med (men jeg er ganske konspiratorisk av meg).

Hvis man ønsker å se alt av fotball for tiden må man abonnere på Viasat sport, Canal Plus og TV2 sport, i tillegg til at man har har tv2, tv2 Zebra og tv3. Det begynner å bli en del penger i måneden, og for min egen del går jeg heller på pub for å se de gangene det er aktuelt. Jeg er riktignok ikke sikker på om det er billigere, men det er hvertfall mer sosialt.

*Fullstendig off-topic: jeg ringte for en stund tilbake NFF for å høre om de hadde avklart om de ville undersøke om Rune Hauge hadde gjort noe galt (de gjorde naturligvis ingenting), og fikk snakke med hans unge sønn/datter. Barnet hadde tydeligvis låst seg inne på kontoret til Solheim og gikk da jeg snakket med ham/henne gjennom telefonsvareren. Jeg fikk overbevist barnet om at det kanskje var lurt å låse opp døren, og fikk til slutt slått av en prat med en litt flau Solheim:-)