Lars Eliteserietipping 2007

På tross av at jeg beviste at jeg var udugelig til å tippe i fjor på denne tiden av året lar jeg ikke sjansen til å legge ut et tips for i år gå fra meg. Slik tror jeg det går i år:

1. RBK. Kjipt, men de vinner igjen. Ingenting hadde vært mer moro en at jeg tar feil, men jeg ser ikke at noen av de andre lagene har bredde og/eller økonomi til å holde følge. Det er klart at noen av de importerte spillerne vil floppe, men ikke alle. Forsvarsrekka er ikke all verdens, men de holder godt eliteserienivå.

2. Brann. Kan stille et helt lag med midtbanespillere av grei eliteseriestandard. Er i tillegg i stand til å krangle mye internt og si opp Mjelde etter fire serierunder, men har også ressurser til å kjøpe seg forsterkninger i sommer. Jeg tror det holder til sølv i år.

3. Viking. Stavangerlaget vil forhåpentligvis ha noe mer kontinuitet i spillerstallen enn i fjor. Ny trener har fått greit med tid med laget, og Myhre i målet til sommeren bør være en forsterkning(?). Mange morsomme navn på laget (Mambu-Mumba, Langu-Langu og kanskje en Pingpong?) trekker opp.

4. LSK. De blir av mange tippet høyere oppe, men jeg ser ikke at de har erstattet Koren og Mifsud med fullgode erstattere. I tillegg tror jeg Nordlies inntreden er positiv en stund, men etter hvert blir hans følelsesmessige utbrudd også noe man kan bli vant til. Jan �ge Fjørtoft er også en årsak til at jeg dømmer dem utenfor pallen

5. Start. Det er mulig dette er best-case for årets versjon av Start. Sårbare for skader, kanskje bortsett fra på midtbanen, og en spiss som kanskje ikke bøtter inn mål er på minussiden, mens midtbanen med Doffen, Strømstad, Annan og Ygor og Unggutta Avni Pepa, Børulfsen, Hæstad og Mathisen er på pluss-siden. Erfaringsmessig får vel ikke unggutta noe særlig spilletid, men det er jo lov å håpe. Bjørnebye har en del å bevise som trener.

6. VIF. VIF er hauset opp som en gullkandidat, men bortsett fra Grindheim og
Arason syntes jeg de mangler kvalitet i alle ledd. Klanen er flinke, men de scorer ikke mål. Mila er spennende, og Fredheim Holm, Fellah, Roberts og Mathisen er også spennende. Spesielt Fredheim Holm må slå gjennom i år hvis VIF skal lykkes bedre enn 6 plass.

7. Lyn. De er kvitt Morgan og beholder Edu en stund, men jeg tror dette blir en sesong midt på treet for vestkantklubben. Skyter av å ha et ungt lag, og stiller blant annet Powell, Stensås, Daugaard, Berntsen, Gustavson og kanskje to tilårskomne argentinere. Nettopp disse eldre og skadeutsatte nøkkelspillerne er nok den største svakheten ved årets utgave av FC Lyn Oslo (og at de ikke har blitt kvitt det latterlige navnet teller naturligvis negativt).

8. Stabæk. De har to gode spisser, men spillet og spillerne er mer kjent for motstanderne i år, og jeg tror Stabæk får en tyngre sesong i år enn i fjor. Det er også et spørsmålstegn ved evnene deres til å håndtere motgang når den kommer. De kan fort havne skikkelig nedi sumpa, men jeg tror uansett de greier seg.

9. Tromsø. Fjorårets innspurt var sterk, og Steinar Nilsen er kanhende det som trengs, men greier de å spille med samme desperate stå-på-vilje hele sesongen? Jeg tror ikke det, og tipper at de må spurte for å berge plassen også i år.

10. Strømsgodset. Godset har Drammen i ryggen og en god del spillere med erfaring. Det kan komme godt med når det røyner på mot slutten av sesongen, og jeg tror det vil være avgjørende i årets nedrykkstrid (som jeg tror Godset kommer til å være en del av).

11. Odd. De er nødt til å satse noe mer enn de gir uttrykk for nå. Dette er også grunnen til at Svindyr Larsen vil bort. Pelle Nilsson går sannsynligvis til utlandet hvis han fortsetter å spille bra, og de blir vanskelige å erstatte med rimelige spillere fra ett eller annet utland. Jeg tror lagene som rykker ned er dårligere enn Odd, men her blir marginene små og veien til nedrykksplass kort.

12. Fredrikstad. Byttet trener som har lagt om spillerstilen helt på svært kort tid, og fått inn Morgan. Det har naturligvis vært rot og bråk om utenlandsk spillerimport allerede, og det blir neppe siste gang i år Morgan er innblandet i ett eller annet som lager overskrifter. De kan få et løft av ny stadion og et entusiastisk hjemmepublikum, men Kvisvik er skadeforfulgt og resten av lager er ikke bra nok. Dette blir en kamp for holde plassen.

13. Sandefjord. Thodesen og Knarvik gjør kanskje gull av gråstein, men jeg tror dessverre ikke det holder. Tegstrøm hadde en bra sesong i fjor, og uten at folk som han står frem kan dette bli enda dårligere enn 13-plass også. De innvier ny stadion til sommeren (komplett.no arena eller noe i den duren), og på den tror jeg det blir førstedivisjonsspill neste år.

14. Aalesund. De kan ta poeng hjemme på Color Line, men jeg tror ikke de har kvalitetene som skal til for å holde plassen. Laget består tilsynelatende av spillere som er plukket opp etter å ha vært for dårlige for andre eliteserielag, og med mindre de har et utrolig bra system over spillet og en kjempebra trener holder ikke det til fornyet kontrakt.