Behold 14 lag i Tippeligaen

Lars skrev tidligere denne uken et om å endre oppsettet av 2. divisjon til 2 avdelinger i motsetning til de tidligere fire.
Mange (bl.a.
Jørgen i en aldrende kommentar, og Boye Skistad i NTF) mener en naturlig del av en slik fornyelse av seriesystemet vil være å innføre 16 lag i tippeligaen slik de mest sannsynlig kommer til å gjøre i Sverige fra 2008.
Med fare for å fremstå som en typisk nordmann som misliker skøyting i langrenn, V-stil i hopp, offside i fotball og andre nyvinninger, prøver jeg med dette å komme argumenter for hvorfor vi ikke burde gjøre det.

Kvalitet er bra. Tippeligaen nå er jevnere enn den har vært på lenge. Dette kan delvis skyldes at de beste ikke er så gode som tidligere, men det er definitivt tilfelle at de dårligste lagene er bedre enn de var på 90-tallet.
Mens man på 90-tallet kunne være sikkert på at Mjøndalen, Strindheim og Strømsgodset tok turen rett ned igjen har Start, Sandefjord og Stabæk de siste to sesongene vist at opprykk fra førstedivisjon vitner om et lag som har noe å komme med.
Med to ekstra lag i Tippeligaen tror jeg kvaliteten på de dårligste vil synke flere hakk og vi får en mer forutsigbar tippeliga.
Kvalitet er bra. Også i førstedivisjon
Førstedivisjon har nå et par lag med tradisjoner, stadion, satsning og andre ting som kjennetegner en proffesjonell klubb. Mens andre mener dette betyr at disse lagene burde inn i en utvidet eliteserie, mener jeg dette er en god ting. Bra matching i førstedivisjon fører til at de som rykker opp er gode, og at vi kommer nærmere og nærmere å ha to ordentlige fotballserier i Norge.
Fremdeles kaldt
Med to runder igjen av tippeligaen har det begynt å snø, Lerkendal råtner, og Sandefjord eller Odd legger mest sannsynlig kunstgress på sin nye stadion.
Vi som liker en god tippeliga vil ikke at de avgjørende kampene skal spilles på gjørmeunderlag, ei heller at enda flere klubber skal føle seg tvunget over på kunstgress, og derfor vil ikke den nødvendige to-ukers sesongutvidelsen være bra.

Oppsummert: Lag er ikke for gode for førstedivisjon, førstedivisjon er bare i ferd med å bli bedre, og dette er ingen negativ utvikling. Ser man i tillegg på de negative konsekvensene av flere lag i tippeligaen kan man, i hvertfall jeg, konkludere med at ting er best som de er.

Kjør debatt!