Starts unggutter fremdeles i 2.-divisjonsskyggen

NFF offentliggjorde i dag Norges tropp til U-18-landslagets kamper. Gledelig nok kan vi merke oss at en del av disse unggutta har fått prøve seg på førstelagsfotball, mange med en viss suksess, noe som lover godt for rekrutteringen til norsk fotball. Fire klubber er best i klassen. Lyn fører an med fire mann, mens Start, VIF og FFK alle har 2 spillere med i troppen.
Start og FFK møter hverandre i semifinalen i cupen på onsdag. FFK lar kanskje begge sine U-18 spillere spille årets viktigste kamp, mens Starts Christer Kleiven og Jan Jensen i beste fall får plass på tredje rad, foran en storskjerm i Start-hallen.
Jeg har tidligere vært kritisk til Nordlie-regimets bruk av unge spillere, og registrerte med glede assistent-Wiggens uttalelser om at Starts glemte generasjon skulle frem i lyset etter Nordlies avgang. Nå har det nye regimet hatt tid på seg, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er skuffet.

Hverken Jesper Mathiesen, Jesse Ohene, Arim Khalili, Magnus Ask Mikkelsen eller noen av U-18-gutta har spilt ett eneste minutt siden Nordlie sluttet. Det er en forverring, ikke en bedring.
Stig Inge Bjørnebye viser ingen vilje til å la unggutta prøve seg. Dersom et av førstevalgene er utilgjenglige(eks: Alex Valencia) velger han heller å omskolere en av de gamle, fremfor å la en av de unge, formsterke spillerene få prøve seg. Ikke en gang i et lite kvarter.

Dette er en direkte oppfordring til Bjørnebye/Wiggen:
Se til Lyn. Se til FFK. Erkjenn at dersom Start skal klare å skape egne gode spillere slik de gjorde inntil for noen år siden, så må guttene få prøve seg. Jeg håper ikke unge Elyounnoussi spiller noen kjempekamp på onsdag, men når Start leder 0-3 og dere setter innpå Kjetil Rudfordt Pedersen(47), håper jeg han blir driblet solid på baken, slik at dere kanskje oppdager at ungt kan være lungt (:-)), og prøver å teste Starts unggutter mot andre enn Ulf/Sandnes og Stord/Moster.