NFF velger Ceferin. Arven etter Siem videreføres.

I går ble det klart at NFF velger å støtte den relativt ukjente Sloveneren Aleksander Ceferin som ny leder av UEFA. Det ble også klart at NFF fortsatt har det moralske kompasset Kjetil Siem glemte igjen da han sluttet. Josimars avsløring om at det var andre ting enn kandidatenes egnethet som ble vektlagt da de nordiske landenes fotballforbund, som de første landene, gikk ut og støttet Ceferin setter dagens bekreftelse i et grellt lys.

NFFs støtte kommer samtidig som det blir kjent at NFFs Påtalemyndighet vil granske Siems uttalelse om at han lobbet for Ceferin på oppdrag av daværende fotballpresident Hallén i 2 år. Hvis dette stemmer må man jo spørre seg om hvorfor i alle dager man har lobbet for en ukjent kandidat i denne tiden? For to år siden var Halléns ambisjoner å bli med Platinis UEFA-styre, og Blatter fortsatt FIFA-president. Platini var relativt populær UEFA-president og Blatter-kompis. Ingenting som tydet på at fotballpresidenten i Slovenia var mannen som skulle få makt. Siem er kanskje en «puppetmaster», men er han så dyktig?

Påtalenemda kommer sannsynligvis ikke til å kunne konkludere med noe kun basert på Josimars artikkel, og det hele koker nok bort i NFFs manglende evne og vilje til å rydde opp i eget reir som vanlig. Når det er sagt er det flott Påtalenemda virker å fungere uavhengig av styret i NFF. Timingen av de to hendelsene er jo spesiell. Dog ikke så spesiell at NFF velger å kommentere det i sin egen pressemelding. Der er Ceferin valgt kun på bakgrunn av et intervju de har hatt med ham og motkandidaten van Praag. Kvinnefotball, breddefotball og UEFAs klubbturneringer ble vektlagt. Ingenting om EM i Norden, mulige plasser i hans styre, eller at NFF har lobbet for Ceferin i lang tid. Ingenting om FIFAs ulovlige og utidige påvirkning gjennom Siem, etter at han fikk jobb av FIFA-presidenten.

Jeg tror ikke de som styrer og steller i NFF er idioter. De skjønner at alle som gidder å lese pressemeldinger fra NFF også har fått med seg avsløringene den siste tiden. At de da velger å gå videre som om ingenting har skjedd må skrives på kontoen for dårlig selvinnsikt og/eller arroganse. At de tilsynelatende også viderefører praksisen fra tiden under Hallén og Siem tyder på at dette dessverre er blitt kulturen i NFF. Jeg hadde håpet Hallén/Siem-regimet ikke etterlot seg noe arv, men ser nå at det var naivt. Dette tyder på at de har skapene fulle på Ullevål, og dette blir neppe det siste skjelettet som ramler ut. Terje Svendsens må nok belage seg på at hans regjeringstid blir mye rydding og gammel moro, og at fokus blir på alt annet enn bredde- og damefotball, eller deltagelse i UEFAs klubbturneringer for den saks skyld.