Griezmann ble avgjørende i EM-konkurransen

Eivind L stakk av med seieren i EM-konkurransen og vant dermed iPad fra NordicBet. Det var bare noen få som hadde Griezmann som toppscorer, og leder frem til etter 1/8-delsfinalene Hilde Marie tapte på dette. Eivind L, Synnøve og Sommer-Kjell gjorde opp om seieren, og da ingen hadde Portugal som vinner endte det hele med en relativt klar seier til Eivind (hadde Frankrike som vinner, så et annet finaleresultat ville ikke endret resultatet).

Jeg har oppdatert Power-BI-dashboardene med jevne mellomrom, og har også lagt til litt forskjellig analyse underveis. Jeg opplever det som et ryddig verktøy, men ser man trenger en bedre måte å distribuere resultatene på, og i tillegg bør poengene kobles til en resultatkilde på nettet slik at de blir automatisk oppdatert. For de spesielt interesserte kan det nevnes at det per dags dato kreves pro-lisens fra de som skal konsumere rapportert generert med en pro-lisens. Dette kan vi nok forvente at Microsoft endrer på i fremtiden, da det hindrer bruk.

Teknisk gjorde jeg om alle svarene til linjer i en enkel tabell, og la til poeng etterhvert til de som hadde svart riktig. Jeg hadde ingen kalkulasjoner i tabellen, så den var helt flat, men jeg ser at jeg nok kunne brukt enkle kalkulasjoner uten å ødelegge for PowerBI. Jeg endte med å lagre og editere dokumentet lokalt og så laste opp ny versjon hver gang. I teorien skulle det vært mulig å benytte Excel Online-muligheten i PowerBI, men det fikk jeg ikke til å virke tilfredstillende.

Takk til alle som har deltatt. Det var nok flere (VG, spillselskap etc.) som hadde tilsvarende omfattende konkurranse i år enn tidligere år, så det er mulig man i fremtiden like gjerne kan benytte en av disse – selv om jeg syntes denne konkurransen har et av de bedre poengsystemene som premierer god tipping og beholder spenningen til langt ut i mesterskapet.