Fikk FIFA flyttet El Classico?

Tidligere i dag skrev Lars om FIFA, og hvordan de er en dårlig representant for verdens flotteste sport.

I går sørget BBCs dokuserie Panorama for at denne organisasjonen fikk et sjeldent grundig kritisk blikk. Dessverre var det andre ting i fotballverdenen som fikk oppmerksomhet i går, nemlig Barcelonas overkjøring av Real Madrid.

Tilfeldig? Neppe!

Det var en stor overaskelse, og vakte til dels stor oppstandelse da det 11. november- under 3 uker før kampen –  ble kunngjort at årets superhypede El Clasico skulle spilles på en mandag. Da var det allerede kjent at BBC planla å sende Andrew Jennings kritiske dokumentar på nettopp denne mandagen. Kan det tenkes at FIFA-representanter påvirket den beslutningen?

På torsdag skal det avgjøres hvem som skal arrangere VM i 2018 (og 2022). Et av søkerlandene er England, men mer interessant er det at også Spania søker VM sammen med lillebror Portugal. Det er allerede avslørt at tre FIFA-representanter har tilbudt seg å selge sin stemme til høystbydende, kan det da tenkes at noen var villige til å se den spanske VM-søknaden mer ekstra milde øyne dersom de hjalp til med å ta oppmerksomhet fra den kritiske dokumentaren?

Jennings dokumentar følger opp Dagbladets prisverdige svartebørs-avsløringer fra i sommer, og retter søkelyset på at mange i FIFA-systemet, deriblant sjefskurken Jack Warner, bruker alle midler på å berike seg selv og sin familie på fotballens bekostning.

Jeg er ikke i tvil om at Panorama-dokumentaren ville fått mer oppmerksomhet dersom El Classico var blitt spilt på lørdag, og jeg er heller ikke i tvil om at mange mektige FIFA-pamper ønsker så lite oppmerksomhet som mulig rundt dokumetaren. Med FIFAs ekstremt frynsete rykte og den underlig sene beslutningen om å flytte el classico er det veldig fristende å se en sammenheng mellom de to tingene.