Fotball Media AS

Nå kan det se ut som jeg har en orddelingsfeil i overskriften, men det er det ikke. Dette er navnet på det nye selskapet NFF og Norsk Toppfotball har startet. De seks styremedlemmene er valgt, og man søker nå etter en leder for selskapet. Disse syv personene blir uten tvil de mest omsvermede og inflytelsesrike personene i Norsk Fotball fremover. De skal videreselge fotballrettighetene når avtalen med Canal Digital og TV2 går ut, og har foreløpig ikke markert avstand til Rune Hauge. La oss håpe de gjør det ved neste anledning. La oss se nærmere på hvem de seks som er klare er:


Ernst Ravnaas, Styreleder i NTF og Styremedlem/leder i diverse IK Start-selskaper, i tillegg til at han jobber og er medeier av Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA. Gjennom disse sitter han også som vara i styret til Dreamcatcher AS – selskapet til Rolf Løvland. Av mer sideprosjekt er han styremedlem og eier 7% av Kisak AS (Leverandør av noe maskiner eller noe. Litt usikker). Det mest oppsiktsvekkende med dette er vel at han eier dette sammen med Gudmundseth som er styremedlem av TV Follo, men de får kanskje ingen stor rolle i kampen om tv-avtalen. Han driver også Gaustadtoppen Eiendom på fritiden sammen med en Skippervold, men alt i alt virker Ravnaas passe habil. Så lenge ingen av hans advokatkolleger også kjøper fotballrettigheter burde han være grei.

Sondre Kåfjord og Karen Espelund fra NFF er det ikke så mye spennende ved. Stabækmannen og NFFs Erik Loe har heller ingen åpenbare konflikter, med mindre Dinamo ønsker å kjøpe fotballrettighetene naturligvis.

De to siste representerer NTF og er nyansatt sjef, og tidligere VG, Scibstedt og Norsk Aller-mannen Niels Røine. Han har så mange kontakter i norske medier at det utvilsomt kan være en fordel, men samtidig bør han ikke plutselig få en million inn på kontoen.

Sistemann er RBK-sjef Nils Skutle, og han er heller ikke veldig spennende hva utenomsportslige aktiviteter angår, men det er jo interessant at RBK har fått en så sentral plass. De argumenterer stadig for at de skal få en større pott av mediepengene.

Da gjenstår det bare å se hvem de finner til å være styreleder. Det er NTF som skal ha den mannen slik at de får flertall, men så lenge de holder seg unna Morgan og Rune H. ser det ut til at man har fått en ganske habil gruppe det er vanskelig å mistenke for korrupsjon – men vi får følge med!