Leeds United 1920-2007

Det er ingen vei tilbake. Det spilles semifinale i Champions League, og det eneste positive jeg kommer på er hvorvidt det går an å håpe at Chelsea spiller i League one i 2014. Ikke siden Leeds ble valgt inn(!) i 2 divisjon (før man fant på andre navn på de to øverste divisjonene) i 1920 har de vært så langt nede. Det er tidenes kollaps. Historien om tidenes vanskjøtsel av en klubb.


Det er vondt. Ikke bare rykker vi ned, men noen idioter kroner det hele med å storme banen (vi får forhåpentligvis og sannsynligvis ikke fratrekk av poeng neste sesong, men det kan skje). Noe av det som irriterer meg mest er at ingen ser ut til å bry seg. Først i går hadde noen spurt Estil og Rekstedt hvordan de hadde det, og på lørdag var det kun en notis om storming av banen og nedrykk. Ingen bilag i avisene, ingen innslag på tv, det ble ikke nevnt på nyhetene. Jeg heier på et lag som ingen bryr seg om.

Det er hauger av Leedsfans i Norge, men man blir møtt med inntrykket om at man er en kuriositet. Ingen medlidenhet. Ingen mobbing. Selv ikke at Leeds gjør det dårlig ser ut til å engasjere fans av dinamo Chelski, Luckypool eller Manchester Pirates. Jeg vil mobbes. Jeg vil ha intervjuer med Bakke, Rekdal, Håland og Flo. Hva betyr nedrykket for Engelsk fotball? For fotballinteressen generelt?

Og en ting til: Hvorfor er det ikke flere som har plukket opp Ridsdales hyperarrogante feiring med champagne med Hulls styreleder på lørdag? At han i det hele tatt får lov å drive noe som helst business er utrolig. Først neste år er vi ferdige med å betale på lønnen til Fowler og andre overbetalte spillere fra Ridsdale-tiden(1997-2003). Jeg tror jeg vil gå så langt som å si at jeg ønsker den mannen alt vondt her i livet.
Noen som vet om noen som viser league one-kamper?