Tom Nordlie og unggutta

Da IK Start tok tippeligaen med storm i fjor var de anført av fire-fem unge stjerneskudd. Doffen Hæstad, Fredrik Strømstad og Marius Johnsen var helt avgjørende for fremgangen, og de hadde alle vært i Start siden de var guttespillere.
Hæstad m.fl ble så gode fordi de fikk spille. De to sesongene Start var i førstedivisjon fikk de den tilliten de trengte for å bli toppspillere med internasjonalt snitt, og Start fikk den stallen de trengte for å kjempe om ligagull.
Inspirert av denne suksessen skulle man tro Tom Nordlie fortsatte å satse på talentene, men i stedet har han blitt blant de dårligste i klassen, hva talentutvikling angår. Starts to kanskje største talenter, Morten Hæstad og Jesper Mathisen, har nesten ikke fått spille A-lagsfotball, og tidligere i vår gikk de ut i media og sa de var lei av å ikke få tillit og at de ville bort. Med henholdsvis null og ett minutt tippeligafotball sist sesong kan man ikke klandre dem.

sliter Nordlie med skadeproblemer i angrepsrekkene. Wright har brukket benet, Bärlin har skulderen ute av ledd, Todi Jónsson sliter med akillesen og Valencia og Bala Garba har strekk. Dette kan tvinge Nordlie til å kaste innpå minst en av unguttene mot Brann på mandag. Det er relativt sannsynlig at det blir Jesper Mathisen.
Muligens er ikke Mathisen klar for å spille 90 minutter som midtspiss enda, og da er det uheldig at man blir tvunget til å bruke ham. Når man nå er i den situasjonen blir det enda mer tydelig at Tom Nordlie ikke har gitt Mathisen og andre de unge den matchingen de har trengt for å nå ett godt tippeliganivå.
Jeg kan ikke gjøre annet enn å ønske Jesper lykke til på mandag, og håpe at Tom Nordlie tar inn over seg at han i fremtiden må gi Starts mange talenter mye bredere, og mer fornuftig matching.