FA vil ha VM, og det for enhver pris?

Det er tidligere kjent at Sepp Blatter aka FIFA åpner for at man ikke lenger skal følge rotasjonsprinsippet for VM etter Brasil-VM i 2014. Dette åpner for at England kan søke VM i 2018, hvilket hvertfall vil sikre dem en plass i mesterskapet.

England vil gjerne ha mesterskapet, og denne uken ble det klart at FA har ansatt to gamle venner av Sepp Blatter til å overbevise de 24 delegatene i FIFA-styret om at det på tide at fotballen kommer hjem. Marcus Siegler var en sentral mann i FIFA lenge (informasjonsdirektør), og er også en sentral aktør i boken «Foul!» om FIFAs korrupte regime av Andrew Jennings. Peter Hargitay er «spesialrådgiver» for Blatter nå, og kommer helt sikkert til å fortsette med rådgivingen etter at de nå skal ha inngått en sekssifret avtale (i pund) med FA.

London ble beskyldt for å ha brukt ufine midler i kampen om 2012-OL i kampen mot Paris, og det er vel ingen grunn til å tro at de ikke blir beskyldt for det samme denne gangen. De tar alle midler i bruk. Jeg mener jo fortsatt at fotballen i det lange løp ikke tjener på å sammarbeide med tvilsomme folk som gjør at enhver beslutning vil kunne settes spørsmålstegn ved, men jeg innser at jeg kanskje er litt naiv? Alle andre gjør det, hvorfor ikke vi? Det er en trist tanke på lik linje med at man ikke kan vinne hvis man ikke doper seg. At man ikke kan gjøre business uten å bestikke noen. At man ikke skal forholde seg til fair play på banen hvis det er en betydningsfull kamp.

De som kjemper med England om VM i 2018 er foreløpig USA, Benelux, Hellas, Australia, Kina, Russland og Mexico.