Lurt å ta Rune Hauge inn i varmen igjen?

Jeg slutter aldri over å la meg overraske av norske fotballklubber. Ikke før er det blitt kjent gjennom The sun/boken til Peter Ridsdale at Hauge gjorde en skjult deal på ca 20 mill med O’Leary, og han har fått bot for Mikelsaken av NFF, før det blir kjent at Rune Hauge skal være Martin Andresens bakmann for å sikre seg de beste spillerne på markedet. Hauge vet hvordan han får det til. 400 000 pund til Graham på en skjult konto, 100 mill ved å lure NFF trill rundt med fotballrettigheter, og ikke minst da han lurte sin egen klubb (Bryne) for masse penger rundt overgangen til Alf-Inge Håland (Alfie på sin side uttalte, da som leder i Bryne: «Jeg bryr meg lite om Hauge har betalt managere eller ei»). Rune Hauge fikk til og med tilbake FIFA-lisensen sin etter to år som han mistet på livstid, og på tross av at han fortsatt solgte spillere (Bl.a. Gunnar Halle) under suspensasjonen. FIFA er som kjent ubestikkelige, så han er kanskje en snill gutt likevel? Les gjerne saken DN skrev for en tid tilbake , eller det vi har skrevet om ham for mer om Hauge.

Det er dette som undrer meg med valget til VIF: Her får de en mann som åpenbart vil mele sin egen kake, og hvis han skaffer gode spillere er det sannsynligvis på kant med loven og uten gjennomsiktighet i de økonomiske transaksjonene. Vil VIF dette? Hvordan kan de tro at de kan bygge et storlag på økonomiske sirkusnummer og flytting av penger til skatteparadis? Hvordan kan Norsk fotball bli akseptert som noe annet enn bakgårdsfotball når vi lar folk som Hauge komme inn i varmen igjen og igjen. Til og med NFF har brukt ham, og flere spillere ser at de kan komme seg til klubber i utlandet ved hjelp av mannen. Han gjør alle rundt seg litt rikere, og seg selv rikest, og da er alt greit. De som taper er klubbene og proffesjonelle samarbeidspartnere. Hvis jeg hadde vært Reitan og spyttet inn masse penger i RBK hadde jeg nok helst sett at ikke pengene gikk til overbetalte bridgespillere bosatt på Guernsey, men slik tenker kanskje ikke Fredriksen, som jo selv er blitt kypriotisk statsborger, bosatt i London?

VIF, og alle Norske spillere, trenere, klubber og forbund bør så langt det lar seg gjøre forsøke å holde seg unna agenter og bakmenn som er dømt og straffeforfulgt flere ganger. Hauge er en av få agenter som faktisk er tatt i å betale «bungs» og han har mistet FIFA-lisensen sin på livstid. Det bør i seg selv være nok til at man holder mannen på en armlengdes avstand. Hvis man gir blanke er vel snart Stensrud & Kristoffersen, Terje Bogen og Vannverkssjef Henriksen klare for konsultentoppdrag for fotball-Norge…

Hva med at jeg selger deg en fotballbillett, mot at du selger tre stykker for meg. De du selger til betaler litt mer som vi deler. Deretter får de tre igjen rettigheter til å selge tre billetter hver, hvor de sender mer penger til meg. De nederst i Pyramiden (oss i mellom. Ikke bruk dette når du snakker med folk, for det har litt sånn negativ klang lissom.) får billetter som ikke kan brukes, fordi vi har laget dem selv.