Ut med dommer’n (sammen med de 4 spillerne)

Etter å ha overvært kveldens såpeopera fra VM mellom Portugal og Nederland måtte posten komme; hva skjer med dommere med en gang det blir VM? Det virker som de mister all sans for sunn fornuft, forståelse for Spillet og evne til å fremme de gode kampene fremfor sin egen plass i TV-ruten.

Nå skal det sies at Portugal og Nederland bidro sterkt til at kveldens kamp ble som den ble, men det må være mulig for en dommer å hindre slikt. Det ble delt ut ca 16 gule og 4 røde kort, men ingen direkte røde, selv om både nedsparkingen av Ronaldo, skallingen til Figo og nedsparkingen til Deco (bevisst fordi Nedelenderen ikke spilte ballen tilbake på Fair Play-vis) etter min mening kvalifiserte til rødt.

Mulleh Puciz har allerede ment noe om dommerene. Jeg er i stor grad enig med ham, i tillegg syntes jeg det er en tendens til at dommeren blir stående som tilskuer og ser på hva som skjer, vurderer alle handlinger, lar gjerne ting utarte, før han dømmer ved å dele ut røde og gule kort. I PL og norsk eliteserie er vi vant med dommere som er delaktige i spillet, oppe i situasjoner og som forsøker å hindre at uheldige hendelser skjer. Er ikke dette lov i VM?

Hvorfor mister dommerene bakkekontakten når det blir VM? De avgjør kamper og ødelegger Spillet. Ut med dommer’n og inn med kua 🙂