Ronaldo engasjerer

Det er tydeligvis ingenting som engasjerer som potensielt god fotballspiller som søler bort talentet på en karriere på tull og tøys.

Scolari mente faktisk at det skulle vært straffe. Usikkert hvilke av gangene de la seg ned han mente. Patetisk ramling spør du meg. Etter at skottene vistnok hadde satt i gang en kampanje for å få valgt Ronaldo som beste unge spiller (for å irritere engelskmennene) tok engelskmennene skjeen i egen hånd og stemte frem Luis Valencia fra Ecuador i stedet. Du kan følge avstemningen på FIFAs sider. Av norske blogger forsvarer fxt-blogger Tor-Kristian Karlsen (talentspeider i Tyskland og eneste som blogger med en viss frekvens på fxt.no)Christiano Ronaldo, og mener det er en heksejakt på gang. Vi er naturligvis bare litt enig – eventuelt at man får som man sår el.l.

Sportsavisen Financial times henger seg på og sammenligner Ronaldo og Zizou. De kommenterer, som rett er, at Ronaldo var av de bedre på Portugal i går – men at han ikke når Zizou til knestrømpene en gang.

Nettopp det at Ronaldo var ganske god i går er sentralt her. Han utmerket seg dessverre også med et par håpløse stup i straffefeltet, og klaging på dommeren. Kan han ikke slutte med slikt? Zizou er 13 år eldre, så det er ennå tid til å legge av seg primadonnanykkene og den barnslige sutringen – men det hadde vært hyggelig om han begynte snart.