E2 tipper tabellen

Tipper litt med hodet, litt med hjertet og litt for å unngå 11 rette med ingen utbetaling.
Se også Lars’ tips, Marius’ tips og Dommerns tips for førstedivisjon.

Tipset mitt er gjort før første runde.

1. RBK
Er tilbake. Fikk seg et slag i trynet i fjor, men er sultne nok til at dette blir en knallsesong. Knallhard konkurranse i angrepsleddet, friske pust på midtbanen, to gode keepere, 70 år rutine i midtforsvaret og en rutinert trener. Lett!

2. Vålerenga
Mange tipper Vål’enga lenger ned på tabellen i år, men dette laget her har vunnet ufortjente 1-0-seire før… Vålerenga har bra bredde både på topp og i midtbaneleddet, og kommer til å slite seg til mange poeng også i år. Arni Gautur er Norges desidert beste keeper, og er alene verdt mange poeng.

3. Start
Mange tipper Start lenger ned på tabellen. Jeg tror Start slår tilbake og tar en ny pallplass i år. Er veldig avhengige av at Doffen og spesielt Fredrik Strømstad holder seg skadefrie, men er de det skal mange slite med å slå dem. Et alternativt scenario er selvsagt at de taper de første kampene, Tom Nordlie avslutter sin Start-karriere som han har gjort i Enga og Sandefjord og Hæstad/Strømstad blir solgt til sommeren. Da blir det plutselig en helt annen sesong.

4. Lillestrøm
Disse blir vanskelige å slå, og det kan hende de ender så høyt som mange har tippet dem. Jeg tror mer på sint tysker som bare nesten får det til, amerikaner på topp, og mange 1-1-kamper. Har tippeligaens beste utlendinger, men det holder ikke helt.

5. Viking
Har byttet ut mange spillere og ting kommer ikke til å sitte helt. Avhengig av at de mange nyinnkjøpte treffer. Viking blir gode, men selv med en maks-sesong klarer de ikke mer enn tredjeplass.

6. FC Lightning Thunderstrikers Oslo
Lyn er Lyn liksom. Kommer til å vinne mye i de kampene unggutta er bra, men kan fort slite i tilsynelatende enkle kamper dersom rutinen svikter. Lyn borte mot Tromsø lukter for eksempel ikke tre poeng.

7. Brann
For dårlige bakover, og for avhengige av en Marting Andresen som skader seg oftere enn Steffen Iversen og Tommy Svindyr Larsen til sammen. Sæternes kommer til å putte mye, Mjelde får sparken, og Bergenseren i gaten rusler skuffet hjem

8. Tromsø
Tromsø er et Tippeligalag og holder seg trygt klar av nedrykksstriden. Er solide hjemme, og jeg tror de vil fortsette å ta mange poeng på Alfheim selv med skifte av underlag halveis i sesongen. Årst er god og kanskje blir Rush enda bedre?

9. Fredrikstad
Lange, flate baller på Brian West, en voldsom entusiasme og en som har spilt i A’snl vil sørge for mye fin snekring i år også. Gammel mann på vingen og en stall med litt mange svake punkter trekker ned.

10. Stabæk
Stabæk har ikke noe storlag enda og kommer nok til å slite litt. Jeg tror likevel et nokså proffesjonelt støtteapparat, noen stabile svensker og en flokk talentfulle bleiebarn vil gjøre en grei figur og komme best ut av bunnstriden.

11. Odd
Odd deler mye historie med FFK på andre siden av fjorden, men klarer ikke skape en brøkdel av engasjementet rundt laget sitt. Kjedelige, men rimelig gode, utenlandske angripere og en, tross alt, rimelig god Svindal vil holde laget på riktig side av streken. Dessverre…

12. Ham-Kam
Prøver seg på en ny eks-spiller som trener. Jeg tror vi nærmer oss å ha skviset ut det som er av trenerferdigheter i Drillo-generasjonen, og jeg tror Grodås (nummer 15 i rekken) kommer til å slite med Kamma i år. Har mistet Mjøsas klyse til Brann og kommer nok til å slite med det. Store finansielle muskler kan de heller ikke skryte av.

13. Molde
En taper på overgangsmarkedet og Norges desidert mest usympatiske lag. Har mistet troen og gleden fra storhetstiden på nittitallet og i år må de endelig ned i førstedivisjon igjen for å samle krefter. Måtte jeg treffe på dette tipset.

14. Sandefjord
Er ikke så original i tipset mitt her. Har i lang tid vært stabile i toppen av førstedivisjon. Jeg tror de fremdeles holder det nivået, altså at de bare er gode nok for første divisjon. Hvis ikke Jahre-formuen plutselig finner veien hjem tror jeg Storstadion kan skyte en hvit harpun etter fortsatt Tippeliga-spill.

E2