VM-konkurranse for din arbeidsplass eller vennegjeng?

Så lenge jeg kan huske har jeg vært år det er EM eller VM laget en eller annen type konkurranse i Excel. Dette har gjort at jeg har lært litt om hva som fungerer og ikke fungerer rundt poenggivning og ikke minst for deg som administrator av konkurransen. En ting er å finne en premie og hanke inn deltagere, men hva med oppdateringer underveis, utregning av resultater og statistikkmuligheter?

Nå er årets ark klart – litt sent, men det er jo ingen som fyller ut dette før siste dagen likevel. Jeg har tatt selve turneringsoppsettet fra «alexthehans» som hadde postet dette på Reddit.

  • Det er ingen begrensinger på redigeringsmulighetene dine. Jeg setter jo pris på at du nevner fotballblogg.no om du bruker den, men det gjør du som du føler for.
  • Jeg har hentet inn odds på alle kampene fra en bettingside som jeg da benytter til poenggivning (hvis ikke blir det premiert å bare tippe favoritter, samtidig som det er litt mer poeng/bedre odds enn om jeg hadde brukt Norsk Tipping). I tillegg har jeg lagt inn at man kan sette Bankers! på kampene. Da dobler man poengsummen, men får samme poengsum i minus hvis man bommer.
  • Deretter er det tipping på gruppene, 1/8-delsfinaler, kvart, semi og finaler.
  • Det er også lagt opp til 15 bonusspørsmål som gir 4 eller 10 poeng.
  • Hvis man endrer på poenggivningen eller spørsmålene må dette også gjøres i arket som heter «liste».
  • Tanken er at man kopierer inn alle svarene man får i ett ark (kopier bare verdier), og så legger pivot, powerpivot eller laster det opp i powerBI etterpå. Når et utfall av noe er klart søker man opp de som har svart riktig og gir de poeng (kan også automatiseres, men da får man et litt tyngre ark).
    • Det ligger en del forbedringsmuligheter rundt performance/indeksering og live-updates fra en eller annen resultatservice.
    • Enkle forbedringer kan også gjøres ved å legge til informasjon man ønsker å lage statistikk på, for eksempel rundt potensielle gjenværende poeng man kjemper om, slik at man kan finne ut av hva som må skje mot slutten av mesterskapet for å vinne konkurransen man har med vennene sine.

I 2016 hadde jeg ca 50 deltagere til sammen, og da fungerte det litt tregt med live dashboards direkte til PowerBI, så løsningen skalerer dessverre ikke superbra.

Sharing is caring: VM-konkurranse 2018 utfylling