Eliteserien Fantasy. Notater og skriblerier – en jukselapp når du setter opp ditt lag

Eliteserien Fantasy er igang igjen nå på fredag! I den forbindelse starter man også opp med fotballkamper i Eliteserien for menn. Her er noen ideer før du setter opp laget ditt på https://fantasy.eurosport.no/:

Det er alltid litt forskjeller mellom lagene i de siste treningskampene og lagene i første serierunde. Jeg har derfor forsøkt å finne spillere som sannsynligvis spiller på sine lag, og så regner jeg med at minst en av dem likevel ikke starter. Du har to wildcard, et i første halvdel og et etter sommeren (fom runder 17). Runde 16 er 9 juli. Det etter sommeren bør du helst vente til etter 15 august med å bruke (overgangsvindu stenger), og det første bør du helst vente til etter 4 april med å bruke (overgangsvindu stenger) Det vil si etter runde 3. Mange norske spillere blir solgt i sommerhalvåret, noe som gjør dette viktigere enn i Fantasy PL. Tradisjonelt har det vært lite dobbeltrunder i Eliteserien, men været nå i mars kan potensielt skape utsettelser. Dette er et argument for å holde på chipsene til det dukker opp en dobbeltkamp.

Keepere: Her velger jeg meg en premiumkeeper, men ikke Andre Hansen (RBK) for å spare den halve millionen. Molde eller Brann virker for meg som de beste valgene, og da blir det kanskje Linde i Molde da jeg vet mer hva han står for. Sahin-Radlinger vet jeg ikke så veldig mye om, men i begge tilfeller står de bak to relativt stabile forsvar. Haugesund og Odd holdt nullen flere ganger i fjor. Bråtveit i Haugesund til 5,0 er en god mulighet, men de åpner borte mot Odd og hjemme mot Molde. Rossbach i Odd koster det samme som Linde, men Linde vinner på flere redninger. Beste billigkeeper er nok McDermott fra Kristiansund til 4,5 som både hadde mange redninger og bonuspoeng i fjor, men jeg går for Tromsøs Kongshavn som har bedre matcher når Molde møter tøffere motstand. Linde + Kongshavn. 9 millioner.

I forsvar er det fristende å kjøre på med 5 topp forsvarere, kjøre den nye «parkere bussen»-chipen i runde 2 eller 3, og Wildcard etter runde 3 (og kjøre resten av sesongen med 3 forsvarere).Det blir i tilfelle i runde 2 hvor RBK og Brann har overkommelig hjemmekamp. Rolantson, Wormgoor, Eggen Hedenstad er i tilfelle gode valg. Meling er veldig dyr til å ikke å ha levert i fjor, men kan være aktuell. Eventuelt Wangberg og Ruud. En slikt tilnærming vil gjøre at du ikke har råd til så mye annet – så jeg ser bort i fra denne her. Da ønsker jeg å finne rimelige forsvarere, men en eller to litt dyrere som kan spille hver kamp. Til 4,5 er Tønne (Ranheim) og Kitolano (Odd) de mest fremsnakkede. Begge er offensive, og Kitolano virker å skulle spille i stedet for Grøgaard (6 mill, valgt av 7,6%!). Nevnte Wangberg er for tiden den mest valgte, og selv om Tromsø på en dårlig dag slipper inn mye mål er Wangberg både en målscorer og en bonusmagnet. Haugesund har et vanskelig program i starten, men Stølås til 5,5 er likevel valgt av over 20% til nå. 1 mål og 3 assist i fjor forsvarer ikke prisen, så jeg står over. Stabæk har noen rimelige alternativer: Granli (4,0) spilte generalprøven mot S08, men Jeppe Moe til 4,5 virker som et bedre valg med 4 assist i fjor. De har hentet inn Demidov som kanskje skal spille, så det er et usikkerhetsmoment. Hvis man tar seg råd til det kan Haugen hos Molde vise seg målfarlig i år hvis han bygger på fjoråret, men selv med to mål og 3 assist ble det ikke noe særlig bonus. Til 6 millioner, og Linde i mål, velger jeg heller Rasmussen(6,0) eller Reginiussen (6,5) hos RBK. Backene til RBK til 7 tenker jeg blir for dyre. Til sist har jeg tro på at Start har noe på gang, og her er rapportene at Lowe har imponert i oppkjøringen, og til 4,5 tar vi en sjanse på ham. Tromsøs Lasse Nilsen har dessverre gått opp til 5 millioner. Han var et veldig bra kjøp til 4,0 i fjor, men nå blir han kanskje litt for dyr. Haakenstad i LSK til 4,5 kan også være et alternativ.

Det er vanskelig å spå Eliteserien, så jeg velger å ikke doble opp med forsvarere. Tønne, Moe, Kitolano og Lowe til 4,5 hver + Rasmussen til 6 er et bra budsjettforsvar til 24 mill..

På midtbaneplass er det ganske mye å velge i denne sesongen, og prisingen virker å være riktigere enn i fjor. Vanskelig å få råd til alt man skulle ønske seg, spesielt hvis man skal ha råd til Bendtner, Helland og/eller Adegbenro fra RBK. Heldigvis finnes det gode budsjettalternativ også i denne klassen. Godset har to spennende midtbanespillere i Ulland Andersen og Jiradi, og man har nok ikke lyst til å bruke alle pengene på begge – så da må man velge. Personlig har jeg foreløpig gått for UA, i den tro at han slår flere dødballer og fikk flere bonuspoeng i fjor og litt færre gule kort, men statistikken deres i fjor var ganske lik. På den rimelige enden av skalaen finner vi tre gamle poengsankere: Storflor(5,0), Gamsten (5,5) og Trond Olsen (6,5). Gamsten til 5,5 er fristende å prøve, men kanskje se an at han fortsatt er fus i alt. Gjermund Åsen til 7,0 er nok mannen å ha på Tromsømidtbanen hvis man har råd, med 9 assist, 3 mål og 14 bonuspoeng i fjor. Stabæks Vetlesen til kun 4,5 er et annet spennende rimelig alternativ, hvis man ikke allerede har mange Stabækspillere. Ohi og Brochmann er populære offensive valg (alle disse tre ligger på rundt 20% eierandel).

Lillestrøm har kjøpt Lehne Olsen, og har i tillegg Erling Knudtzon, og kan fort score en del mål. Spørsmålet er om Knudtzon er interessant til 8,5 hvis han spiller ving og trekkes litt lenger ned i banen pga. Lehne Olsen. I Brann er det Koomson til 8,5 og Haugen til 10 det forventes målpoeng av i år. Haugen fikk 24(!) bonuspoeng i fjor, med 5 mål og 11 assist, mot Koomsons 7 mål og 4 assist for Sogndal. Start har tre spillere det kan være verdt å følge med på – nyervervelsene Kabran(6,5) og Sigurdarson(6,0), og talentet Tobias Christensen(5,5). Jeg velger meg Sigurdarson på magefølselse og at han har bevist at han kan levere tidligere. KBH har et litt tøft program i starten, men hvis man kan ha ham på benken borte mot RBK og Brann er Gjertsen til 7,5 en spennede spiller, men kanskje hakket for dyr. Man får for eksempel Nordkvelle hos Odd til 6,5 (ned 2 mill fra i fjor) som hadde en middels sesong i fjor, men som tidligere har levert godt med poeng. Foreløpig velger jeg på midten: Helland, Ulland Andersen, Haugen, Sigurdarson og Nordkvelle – 44 mill(!). Det er en dyr midtbane.

På spissplass må man velge med eller uten Bendtner. Han kommer nok til å bli byttet ut innimellom, men jeg vil tro han har gjort en avtale med Kåre om at han spiller når han kan frem mot VM. I Tromsø ligger veien åpen for Bakenga til en hyggelig pris (7,5). Hvis man trenger en rimelig spiss er Helmersen i Ranheim spennende, men det spørs hvor mye mål det blir på Ranheim i år.  Stokke hos KBH scoret mye poeng i fjor og er et populært valg til 7,0 mill. I Drammen snakkes det om at Mos (10,5) er best når han spiller med en annen spiss (Pedersen, 10 mill). Jeg velger å vente og se hvordan de stiller opp. S08 er nok ikke like sterke i år, men det blir spennende å følge Schwartz til 6,5. Mortensen til 8 syntes jeg blir for dyrt. Lehne Olsen i LSK kan være et godt alternativ hvis man ikke har Knudtzon. Fardahl Opseth i Bodø-Glimt til en halv million mindre (7,5) er et alternativ om du har tro på Glimt i år. Før han ble småskadet, og Brann hentet inn Kjeldsrud Johansen (6,5) var Skålevik (6,5) bankers på laget mitt. Nå er jeg mer usikker. Børven i Odd kan også bli spennende å følge, men må se hvordan han passer i systemet til Fagermo først. Med den dyre midtbanen blir det ikke råd til Bendtner. Foreløpig står jeg da med Bakenga, Lehne Olsen og Schwartz – 22 mill.

Et alternativ for å få inn Bendtner er å kjøre inn Trondsen i stedet for Helland, Koomson i stedet for Haugen og Bendtner for Bakenga eller Lehne Olsen. Da har du til og med litt penger til overs.

Lykke til! Husk å melde deg på fotballblogg.nos liga: https://fantasy.eliteserien.no/?autojoin-code=6453-5389

Ligakoden hvis du legger den inn uten å trykke på lenken: 6453-5389

Eurosport har hjulpet oss med premie de to første månedene: Månedsvinner får et tre måneders gratisabonnement på Eurosport Player. Dette gjelder i mars og april.

Edit: Stabæk – Start og Sandefjord – Ranheim i runde 2 er utsatt til 11 og 12 april (sannsynligvis slutten av runde 4). Kan med andre ord være smart å ikke ha for mange fra disse lagene, og ihvertfall unngå to i samme lagdel (spesielt 2 keepere). I og med at dobbeltrunden kommer ganske kjapt bør man kanskje ha en keeper. Chips: Kanskje en mulighet for dobbelkaptein (Ohi(c) i det minste), men ingen av de andre chipsene frister veldig. Sandefjord vil få to greie hjemmekamper i runde 4 (hvis de legges inn her). Kastrati, Jonson i mål og forsvaret med Seck og Olsen Solberg kan vurderes – men viktig å ikke se seg blind på dobbeltrunder.