Morgan Andersen i trøbbel

Morgan Andersen er i hard vær etter at påtalemyndighetene tok ut tiltale mot ham i Mikel-saken. Morgan er tiltalt for å ha kopiert over underskriften på kontrakten som var avgjørende i Mikelsaken. Forfalske en underskrift med andre ord. Jeg husker vagt noen forsøke noe slikt i meldingsboken på barneskolen, men det virker jo nesten for dumt til å være sant. Morgans forsvar med andre ord – dette er så dumt at det ikke kan være sant.

Det er viktig å ikke forhåndsdømme mannen – han er jo ikke dømt. Hva vi kan skrive om før han eventuelt blir dømt er hvordan Fredrikstad Fotballklubb har taklet denne saken. De viste i manges øyne ikke all verdens dømmekraft da de ansatte Morgan, men den siste tidens hendelser må ta kaken. Etter at tiltalen ble tatt ut gikk de ut med full støtte fra styret til Morgan – for det hadde vært oppe i styret. Eneste var vel at da var ikke tiltalen tatt ut. Dette resulterte i et noe splittet styre. På vegne av seg selv eller Plankehaugen uttalte lederen for supporterklubben Ulf Berg at Morgan hadde gjort en kjempejobb og var en kjempegutt. Nå har også han gått av, for dette var ikke noe moro. FFK har altså i tillegg en noe splittet og svekket supportergjeng.

De siste dagene har flere store sponsorer og støttespillere også gått ut og sagt at Morgan burde fått en permisjon, og så kunne klubben gått foran – og slik det ser ut nå kunne det kanskje vært det beste for Morgan også. Han er som kjent nå sykemeldt. Klubben har altså en syk sportsdirektør og sure sponsorer som følge av saken.

Spillerne på sin side har valgt å ikke si så mye – de er bare ansatt, og hvor pengene kommer fra eller om daglig leder blir dømt eller ikke spiller ingen rolle. Dette er i grunnen noe av det farligste som kan skje i fotballen. Hvis spillerne bare bryr seg om lønnen sin og supporterne kun bryr seg om hvordan det går resultatmessig, men gir blaffen i hvor pengene kommer fra eller hva som gjøres for å komme seg til toppen er vi på feil vei.